ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΩΣΤΟΣ MΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
mom and newborn baby, mother breastfeeds the baby lying on a white background on the bed

ΣΩΣΤΟΣ MΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο μητρικός θηλασμός ξεκινάει αμέσως μετά τον τοκετό μόλις το βρέφος δείξει πως θέλει να φάει. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία της φύσης και ένα ξεχωριστό δώρο ζωής της μητέρας στο νεογέννητο μωρό.

Για μπορέσει να επέλθει ένας σωστός θηλασμός χρειάζεται υπομονή και επιθυμία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού προτείνουν αποκλειστικό θηλασμό τους έξι πρώτους μήνες ζωής του μωρού ενώ παράλληλα συμβουλεύουν τη συνέχισή του σε συνδυασμό με στερεές τροφές μέχρι τα δύο έτη.

Συμβουλευτική φροντίδα θηλασμού

Κατά τη διαδικασία του θηλασμού μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα στη μητέρα αλλά και στο νεογνό. Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια παρέχει την υπηρεσία υποστήριξης και συμβουλευτικής νέων μαμάδων για τη σωστή τεχνική γαλουχίας αλλά και την έγκαιρη επίλυση των τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Η συμβουλευτική υπηρεσία ξεκινάει αμέσως μετά την έξοδο από το μαιευτήριο και συμβάλει τα μέγιστα στη σωστή ανάπτυξη του μωρού.

Πλεονεκτήματα θηλασμού

  • Ρύθμιση του σωματικού βάρους όχι μόνο για το νεογνό αλλά και της μητέρας
  • Ευκολία στη χορήγηση καθώς το μητρικό γάλα είναι πάντα στη σωστή θερμοκρασία, φρέσκο και αποστειρωμένο
  • Σημαντικό οικονομικό όφελος για τους γονείς μιας και το μητρικό γάλα δεν έχει χρηματικό κόστος
  • Τα παιδιά που θηλάζουν σπανίως παρουσιάζουν έλλειψη ασβεστίου
  • Ο θηλασμός δημιουργεί έναν μοναδικό και ισχυρό συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί.
  • Κατά τη διάρκεια της γαλουχίας και όσο αυξάνεται η χωρητικότητα του στομάχου του νεογνού, η παραγωγή του μητρικού γάλακτος αυξάνεται επίσης. Με λίγα λόγια το μωρό ρυθμίζει την ποσότητα του γάλακτος στη μητέρα.

Διαδικασία συμβουλευτικής

Η παιδίατρος παρακολουθεί την πορεία του θηλασμού αλλά και της θηλάζουσας μητέρας. Η έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την άμεση επίλυσή τους και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η παραπάνω υπηρεσία λειτουργεί μέσω της τακτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας και την επίσκεψη στο ιατρείο για την παρακολούθηση της αύξησης βάρους του νεογέννητου.

Για τις μητέρες που βρίσκονται σε διαδικασία θηλασμού διαβάστε τα παρακάτω ενδιαφέροντα άρθρα:

Επιστροφή στη δουλειά μετά τον θηλασμό
Ποια είναι η σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε όταν θηλάζετε
Γιατί να θηλάσω;

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παιδίατρος Θεσσαλονίκη - Βικτωρία Κούγια. Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει προϋπηρεσία σε Λονδίνο και Θεσσαλονί...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα