ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Doctor vaccinating child

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ο εμβολιασμός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να προστατευθούμε από μολύνσεις και ασθένειες ιδιαίτερα τα νήπια και τα παιδιά.

Ανάλογα την ηλικία του παιδιού υπάρχει μια σειρά από εμβόλια που πρέπει να κάνει. Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν πρόγραμμα εμβολιασμού με οποίο ο γενικός πληθυσμός προστατεύεται από χρόνιες ασθένειες. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα εμβολιασμού της ΕΕ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα “European Centre for Disease Prevention and Control” στην οποία αναλύονται όλα τα εμβόλια για κάθε κράτος μέλος.

Η σημασία της σωστής πληροφόρησης

Είναι σημαντικό για κάθε γονέα να ενημερωθεί σωστά για την αποφυγή του πολλαπλασιασμό των επιδημιών η οποία επιτυγχάνεται με τα εμβόλια. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο εμβολιασμός έχει σώσει τις ζωές εκατομμύρια παιδιών κάτι που φαίνεται μέσα από ιστορικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί επισήμως από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και εμβολιασμού. Εξίσου ζωτικής σημασίας είναι η κατάρριψη των μύθων γύρω από τα εμβόλια και τις συνέπειές τους με επιστημονικά επιχειρήματα.

Τα εμβόλια παράγονται χάρη στην πρόοδο της βιοτεχνολογίας, στην παγκόσμια συνεργασία των επιστημόνων, στην ισχυρή χρηματοδότηση των κρατών και στον μεγάλο αριθμό των εθελοντών. Πριν δοθεί ένα εμβόλιο στην αγορά γίνονται έλεγχοι σε διάφορα τμήματα εθελοντών του πληθυσμού ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του και η ασφάλεια χρήσης του. Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι τεράστια καθώς αποκτούμε ανοσία χωρίς να αρρωστήσουμε.

Η συμβολή του παιδιάτρου

Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια παρουσιάζει στους γονείς το πρόγραμμα εμβολιασμού που πρέπει να ακολουθήσουν για το παιδί τους. Ο εμβολιασμός γίνεται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Σε μια προσπάθεια ανώδυνης εφαρμογής, η παιδίατρος μεριμνά για την όσο δυνατό λιγότερη δυσάρεστη εμπειρία εμβολιασμού στο παιδί. Ένα μικρό τσιμπηματάκι παρέχει τεράστια οφέλη για την υγεία και θωρακίζει το μέλλον.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παιδίατρος Θεσσαλονίκη - Βικτωρία Κούγια. Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει προϋπηρεσία σε Λονδίνο και Θεσσαλονί...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα