ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Doctors hand checking the heartbeat of a baby, close-up

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

Μία από τις υπηρεσίες του παιδιατρείου “Βικτωρία Κούγια” είναι η οι επισκέψεις στο σπίτι κυρίως για νεογέννητα αλλά και παιδιά που αδυνατούν να επισκεφθούν το ιατρείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα παιδιά δεν μπορούν να επισκεφθούν τον παιδίατρο είτε για πρακτικούς λόγους, είτε γιατί δεν μπορούν οι γονείς τους να τα φέρουν στο ιατρείο. Σε ελάχιστες από αυτές, τα παιδιά δεν θέλουν να επισκεφθούν το ιατρείο κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Στα νεογέννητα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγούνε έξω από το σπίτι τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η παιδίατρος επισκέπτεται το παιδί στο σπίτι.

 

Παιδίατρος στο σπίτι για νεογέννητα

Επίσκεψη στο σπίτι για το νεογέννητο μωρό σας, αμέσως μετά την έξοδο από το μαιευτήριο. Κατά την εξέταση γίνεται πλήρης κλινικός έλεγχος του νεογνού και πραγματοποιούνται διάφοροι προληπτικοί έλεγχοι σε κρίσιμα σημεία όπως:

  • Πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος
  • Έλεγχος βάρους
  • Έλεγχος ακοής
  • Δερματολογικός έλεγχος για τυχόν εξανθήματα
  • Προσυμπτωματικός έλεγχος για κοινές ασθένειες
  • Κοινοί έλεγχοι αντιδράσεων και συμπεριφοράς του νεογνού

Στην υπηρεσία “Παιδίατρος στο σπίτι” περιλαμβάνεται και ο επανέλεγχος του βάρους του νεογνού την 10η – 14η μέρα ζωής. Κατά την επίσκεψη της παιδιάτρου σας προτείνει προαιρετικές εξετάσεις.

 

Επείγοντα περιστατικά

Για τα επείγοντα περιστατικά άρρωστων παιδιών που δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο, δίνεται προτεραιότητα και η παιδίατρος σας επισκέπτεται στο σπίτι. Σε αυτές περιπτώσεις γίνεται κλινικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί ο τύπος της ασθένειας και να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

 

Δείτε επίσης:
Οι πρώτες βοήθειες και η σωστή αντιμετώπισή εγκαυμάτων στα παιδιά
Σε ποιες περιπτώσεις δεν στέλνουμε το παιδί στο σχολείο; Πότε μπορεί να επιστρέψει μετά από κάποια ίωση;
Εκπαίδευση τουαλέτας: 10 συμβουλές για να βγάλετε την πάνα!

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παιδίατρος Θεσσαλονίκη - Βικτωρία Κούγια. Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει προϋπηρεσία σε Λονδίνο και Θεσσαλονί...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα