ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ;

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ;

Πόσο συχνά πρέπει να θηλάζει το μωρό μου;» είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι νέες μητέρες. Η απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι: «Όσο συχνά θέλει».

Μην περιμένετε μέχρι το μωρό σας να κλάψει για να το βάλετε στο στήθος

Το κλάμα είναι ένα όψιμο σημάδι της πείνας. Το μωρό σας θα δείξει την επιθυμία του να θηλάσει πολύ πριν κλάψει χτυπώντας τα χείλη του, κάνοντας κινήσεις θηλασμού, κινώντας το κεφάλι του προς αναζήτηση του στήθους σας, κλωτσώντας και μαζεύοντας και ανοίγοντας τα άκρα του. Το μωρό σας μπορεί να σας δίνει τέτοια σήματα τόσο συχνά όσο κάθε ώρα περίπου τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση.

Το νεογέννητο μωρό πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες το αργότερο
Ακόμα κι αν πρέπει να το ξυπνήσετε, φροντίστε να λαμβάνει οκτώ με δώδεκα ταΐσματα σε κάθε εικοσιτετράωρο. Το νεογέννητο μωρό χρειάζεται να τρώει το αργότερο κάθε 3 ώρες. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την έναρξη του προηγούμενου θηλασμού. Εάν δεν τρέφεται στην αρχή μόλις ξυπνήσει, περιμένετε λίγη ώρα, ξυπνήστε το και προσπαθήστε ξανά. Μερικά μωρά θηλάζουν ακόμα και όταν είναι μισοκοιμισμένα, οπότε δεν χρειάζεται να τα ξυπνήσετε εντελώς.

Σύντομα θα εξοικειωθείτε με τον τρόπο σίτισης του μωρού σας
Δραστήριο και πρόθυμο, νυσταγμένο  ή πεινασμένο, ενθαρρύνετέ το να τρώει όσο το δυνατόν περισσότερο σε κάθε τάισμα. Κρατήστε το στο στήθος σας όσο θηλάζει ενεργά. Δώστε απαλά ερεθίσματα στο μάγουλο, το πόδι ή την πλάτη, όταν πάει να αποκοιμηθεί. Μην αποσπάσετε ένα μωρό που θηλάζει από το στήθος  πριν τελειώσει ή μην να το αφήσετε να αποκοιμηθεί λίγο μετά την έναρξη του θηλασμού.

Αφήστε το να θηλάσει μέχρι να φαίνεται χορτάτο (σε αυτό το σημείο πιθανότατα θα αποκολληθεί μόνο του από το στήθος)
Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά του γάλακτος που πίνει. Οι σύντομες, χρονομετρημένες περίοδοι θηλασμού μπορεί να μην του επιτρέψουν να απολαύσει πλήρως τα οφέλη του μητρικού σας γάλακτος και μπορεί να αφήσει το στήθος σας γεμάτο με  γάλα, κάνοντάς σας να αισθάνεστε δυσφορία. Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή απορίες για το τάισμα του μωρού σας, απευθυνθείτε στο παιδίατρό σας ή/και σε έναν πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού για να σας καθοδηγήσει .

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια είναι πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας με σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και έχει προϋπηρεσία σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη.

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

Περιεχομενο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
No data was found
ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΟΥΓΙΑ MD

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα